Tämä osio kannattaa lukea huolella, vaikka olisit jo päättänyt verkkokauppasi tuoteportfolion valmiiksi. Kokosin viiden kohdan muistilistan asioista, jotka täytyy huomioida verkkokaupassa myytävien tuotteiden valinnassa.

Tuotteiden valinta verkkokauppaan

  1. Soveltuu verkkomyyntiin
  2. Tuotteiden esittely ja kuvailtavuus verkkokaupassa
  3. Lainsäädäntö ja luvanvaraisuus
  4. Tuotteiden saatavuus
  5. Oma innostus/intohimo

1. Tuotteet soveltuvat myytäviksi verkkokaupassa

Tällä tarkoitan lähinnä logistiikan näkökulmaa tuotteiden valinnassa. Kannattaa miettiä ovatko tuotteet helposti varasoitavissa, pakattavissa ja postitettavissa? Kestääkö tuotteet pakattuina postin käsittelyn, vai tarvitsevatko ne erikoislähetyksen. Pienet tuotteet ovat yleensä edullisempia postittaa, mutta saadaanko niistä riittävästi tuottoa?

”Helposti pakattava, mahdollisimman pieni ja kestävä tuote, jolle on paljon kysyntää muttei kilpailua.”  

Tämä lienee monen verkkokauppiaan toiveuni. Tällaisia tuotteita on varmasti saatavilla monia, joten kannattaa pitää silmät ja korvat avoimena!

BONUSVINKKI: Oletko törmännyt ajatukseen, että sinulla ei ole bisnesvaistoa tai hyviä ideoita, jotta voisit perustaa menestyvän verkkokaupan? Tuollainen kannattaa unohtaa heti! Kaikilla meistä on hyviä ideoita ja kaikki meistä ovat luovia ihmisiä, kun ajatuksemme ohjataan oikein. Annan tästä esimerkkikysymyksen, jonka avulla voit harjoittaa ajatuksiasi: Onko ympärilläni bisnestä tai liikeideoita? 

Kun katson ympärilleni kahvilassa, huomaan seuraavia liikeideoita: kahvila, kahvikupit, lusikat, servetit, huonekalut, kahvikoneet, vaatteet, työvaatteet, matkapuhelimet, nettiyhteys, verhot, asiakaspalvelukoulutus, kampaaja, kengät, kenkien suoja-aineet, pillit, pöytäliinat, leivokset, mehut ja arvaa vaan kuinka monta muuta liikeideaa! Mikään edellä mainituista liikeidoista ei ole uniikki, vaan kaikilla noista toimialoista on kilpailua ja silti tietyt yritykset ovat myyneet tuotteensa kyseiseen kahvilaan. Toivottavasti liikeideoiden keksiminen on nyt hieman helpompaa.

 

Summary